Splošni pogoji

Splošni pogoji spletnega portala foxboutique.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot9), na podlagi priporočil GZS, Obligacijskega zakonika (OZ), na podlagi 24 člena Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES ali GDPRin mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Za primere, ko v Pogojih pogoji niso specificirani, avtomatsko obveljajo zakonska določila. S spletnim portalom upravlja podjetje Reklame Žarn Franci Žarn s.p.. Prosimo vas, da podrobno preberete splošne pogoje in pravilnik o zasebnosti, ki določajo prijavo in koriščenje spletne strani www.foxboutique.si in spletne trgovine foxboutique.si/trgovina.

1. OSNOVNI PODATKI

Splošni pogoji poslovanja (v nadaljevanju: Pogoji) določajo pogoje nakupa in prodaje blaga in storitev v spletni trgovini Foxboutique, ki je v lasti podjetja Reklame Žarn Franci Žarn s.p. (v nadaljevanju: Spletna trgovina).
Podjetje: Reklame Žarn Franci Žarn s.p.
Zakoniti zastopnik: Franci Žarn, direktor, Nataša Žarn, prokorist, Tamara Žarn, prokurist
Naslov podjetja: Pleteršnikova ulica 18, 8250 Brežice
Matična št.: 1347632
Davčna št.: SI57562610
DDV zavezanec: DA
IBAN: SI56 0315 7100 1131 397 (SKB d.d.)
SWIFT: SKBASI2X
Ustanovljeno: 21. 5. 1999

E-mail: info@reklamezarn.si; info@foxboutique.si
Spletna stran: www.foxboutique.si; www.reklamezarn.si
Facebook: https://www.facebook.com/foxboutique
Instagram: https://www.instagram.com/foxboutique.si/

Ob registraciji v sistem obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte in svoje geslo. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik foxboutique.si storitev in pridobi pravico do nakupa. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojne podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu. Obiskovalec lahko opravi nakupi nakup tudi kot gost.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

2. DOSTOP DO INFORMACIJ

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
  b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
  d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
  e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
  f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
  g) način plačila in dostave,
  h) časovno veljavnost ponudbe in rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
  j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. PONUDBA ARTIKLOV

Zaradi narave poslovanja se ponudba artiklov in cene spreminjajo brez predhodnega obvestila. Cene so predstavljene kot spletna cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100% plačila z gotovino, nakazila s kartico s pomočjo vmesnika Braintree, preko Paypal računa ali plačilo predračuna z nakazilom na TRR ali po povzetju.

Za zadovoljstvo naših kupcev skrbimo predvsem s skrbnim in ažurnim vnosom točnih informacij o naši ponudbi, posebnim posluhom za potrebe naših kupcev in prizadevanjem za reševanje težav, nesporazumov in zapletov; razpoložljivostjo za dodatna pojasnila in pomoč tako pred nakupom, med nakupom in v času po nakupu.

Slike so simbolične.

4. NAČINI PLAČILA

Omogočamo naslednje 3 načina plačila:

 1. a) Z gotovino ali kartico po povzetju (samo Slovenija) – velja spletna cena

Plačilo po povzetju je plačilo z gotovino ob prevzemu paketa. V tem primeru kurirju dostavne službe DPD ali Pošte Slovenije, ki za nas opravljata dostavo paketov, izročite gotovino in dostavna služba bo za vas opravila plačilo. V primeru plačila s kartico dobite vsa navodila o izvedbi plačila s strani dostavne službe DPD ali Pošte Slovenije.
b) Po predračunu, z nakazilom na račun upravitelja spletnega portala – Reklame Žarn Franci Žarn s.p., po predračunu/ponudbi – velja spletna cena

Pri plačilu po predračunu z nakazilom na TRR vam ob potrditvi naročila na vpisani elektronski naslov (e-mail) pošljemo predračun z natančnimi navodili za plačilo. Izdelki bodo poslani po plačilu predračuna v določenem roku (glej poglavje Rok dobave).

 1. c) Braintree vmesnik in PayPal – velja spletna cena

Plačilo izvedete s kartico ali z aktivnim PayPal uporabniškim računom ali pa le z vnosom podatkov o svoji kreditni kartici na PayPal spletni strani, kamor vas preusmeri naš sistem. PayPal vam namreč omogoča uporabo storitve tudi v primeru, da pri njih nimate uporabniškega računa.

Ponudnik kupcu izda račun, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil/moj račun) v primeru registracije.

5. CENE

Vse cene so izpisane tako, da vsebujejo DDV, razen če je napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Cenik in zaloga artiklov je vezana na bazo dobavitelja in se spreminja brez predhodnega obvestila. Baza cen in zalog se osvežuje enkrat na dan tako, da podatki iz različnih oglaševalskih kanalov niso vedno točni, saj se njihove baze osvežujejo le enkrat dnevno.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Pridržujemo si pravico do spremembe cen.

Akcije, spletni kuponi in popusti so definirani na spletu in veljajo za označene izdelke za določeno obdobje. Akcije in popusti se izključujejo in se ne seštevajo. V primeru spletnega kupona vnesete šifro kupona ob zaključevanju nakupa.

6. NAROČANJE

Naročanje izdelkov poteka preko interneta 24 ur na dan, 365 dni na leto. Kupec izbira in naroči izdelke, ki so razvrščeni v posamezne prodajne kategorije. Naročila sprejemamo na 2 različna načina:

 1. a) Spletna trgovina

www.foxboutique.si

 1. b) E-mail ali Facebook/Instagram sporočilo

Naročila izvedete na info@foxboutique.si ali s Facebook sporočilom na https://www.facebook.com/Foxboutique ali z Instagram sporočilom na https://www.instagram.com/foxboutique.si/

Minimalnega zneska nakupa ni.

POSTOPEK NAKUPA:

1) Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

2) Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3) Ponudnik v dogovorjenem roku (največ sedem dni) blago pripravi, odpošlje oz. pripravi za osebni prevzem in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V primeru plačila po predračunu, se naročilo odpošlje po prejemu nakazila na TRR. Plačano blago lahko po predhodnem dogovoruprevzamete tudi osebno na naslovu: Reklame Žarn Franci Žarn s.p. PE Foxboutique, Mestni trg 18, 1000 Ljubljana – Center ali poslovalnici PE Ljubljana, Peruzzijeva 82, 1000 Ljubljana – Rudnik.

7. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da brez navedbe razloga v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) prodajalca najkasneje v 15 dneh od prejema blaga obvesti, da bo vrnil kupljeno blago (na kontaktni e-naslov) in ga istočasno tudi vrne.

Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Blago mora imeti priloženo kopijo računa, blago pa mora biti opremljeno z originalnimi etiketami in obešankami. Blago mora biti obvezno vrnjeno v original embalaži.

Morebitne stroške vračila krije kupec. Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 15 dneh od prejema vrnjenega blaga. Foxboutique.si spletni portal omogoča tudi zamenjavo kupljenega artikla ali nakup blaga v isti vrednosti, kot je bilo vrnjeno blago.

Vračilo poškodovanih pošiljk:
V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi, katera je dostavila blago (Pošta Slovenije ali DPD).To stori tako, da paket prinese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ga je prejel (ne da bi karkoli dodal ali odstranil) ter izpolni reklamacijski zapisnik. Skupaj s Pošto Slovenije ali DPDjem, bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

8. DOSTAVA IN PREVZEM POŠILJKE

Spletni portal omogoča prodajo in dostavo na ozemlju Republike Slovenije, kot tudi v tujino.

 1. a) Slovenija (1-5 delovnih dni)

Strošek poštnine: 3,50 € + ddv
Za vsa naročila nad 40 € je poštnina brezplačna.

 1. b) Tujina

Za dostavo v tuje države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavne službe. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije. Za vsa naročila nad 100 € je poštnina brezplačna.

Hrvaška: 3-5 delovne dni, poštnina je nad 40 € brezplačna.
Ostale evropske države: 3-7 delovne dni, poštnina je nad 100 € brezplačna.

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. Rok dobave na območju Republike Slovenije je običajno 1-5 dni od oddaje naročila. V kolikor bo rok dobave izjemoma daljši, vas bomo o tem obvestili v naslednjih 48-ih urah.Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk naročenih preko portala foxboutique.si, sta Pošta Slovenije in DPD. Vse pošiljke bodo poslane priporočeno in jim bo možno slediti s kodo, ki jo boste prejeli skupaj s potrditvijo o poslani pošiljki. Za vse naročeno blago zaračunavamo dostavo na ozemlju države Slovenije glede na težo, količino ali vrednost vašega naročila. V primeru, da kupec blaga ne prevzame v dogovorjenem času in je potrebna ponovna dostava, se kupcu zaračunajo dvojni stroški dostave blaga, ne glede na višino naročila.

Blago je mogoče prevzeti tudi osebno na naslovu: Reklame Žarn Franci Žarn s.p. PE Foxboutique, Mestni trg 18, 1000 Ljubljana.

Pri osebnem prevzemu lahko izkoristite tudi priložnost, da si izdelke ogledate in se pogovorite z našimi svetovalkami, ki bodo rade prisluhnile vašim željam in vam svetovale pri uporabi kupljenih izdelkov ali pri prihodnjih nakupih.

9. VARNOST

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

10. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Za varovanje podatkov pa je odgovoren tudi kupec sam, s tem ko poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena ter gesla.

11. KOMUNIKACIJA

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 1. a) jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  b) pošiljatelj bo jasno razviden,
  c) različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
  d) jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  e) željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

12. ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

13. PRITOŽBE IN SPORI

Vsako pritožbo in reklamacijo bomo obravnavali v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@foxboutique.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v osmih delovnih dneh potrdil, da je sprejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Z uporabo spletnega mesta foxboutique.si se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. Spletna trgovina si pridržuje pravico do sprememb Pogojev kadarkoli oz. brez predhodnega obvestila.

Spletna trgovina ter vsi podatki na njej, kot so besedila, slike artiklov, grafični in video elementi so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka Foxboutique in logotip sta v lasti podjetja Reklame Žarn Franci Žarn s.p.

Spletna trgovina si pridržuje pravico do sprememb Pogojev kadarkoli oz. brez predhodnega obvestila.

Z uporabo naše spletne strani uporabnik potrjuje da je prebral, razumel in se strinjal z vsemi pogoji zaupnosti podatkov, ki so natančno navedeni v Pravilniku o zasebnosti in z načini uporabe spletnega mesta www.foxboutique.si.

Upravljalec osebnih podatkov je: Reklame Žarn Franci Žarn s.p., Pleteršnikova 18, 8250 Brežice, Slovenija, SI 57562610. Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite na info@foxboutique.si.

Zadnja sprememba: 21. 2. 2019.

Kontaktni podatki

Reklame Žarn Franci Žarn s.p., Pleteršnikova 18, 8250 Brežice, Slovenija
E-mail: info@reklamezarn.si

PE Foxboutique, Mestni trg 18, 1000 Ljubljana, Slovenija
E-mail: info@foxboutique.si
Tel: (01) 430 48 12

Fox team vam želi lep dan pri uporabi spletnih storitev – FOX IT UP!